Rólunk

A FIATALON JÁRVÁNY UTÁN önmagában egy innováció, hisz az eredeti CIVIT ötletet a járványhelyzet majdhogynem megemmisítette. A CIVIT Platform eredeti célja az volt, hogy kifejlesszen és gyakorlatba ültessen egy olyan párbeszéd mechanizmust, ami a fiataloknak szól 8 megyében és 8 fejlesztési régióban Romániában. Így jöhetett volna létre és konszolidálhatódott volna meg egy olyan konzultációs rendszer, amely magában foglalta volna a fiatalok közösségeit a döntéshozók közösségével, kialakítva egy erős potenciállal rendelkező modellt a teljes ország részére. Az egész folyamat célja az éves tervezési- és gyakorlatba ültetési mechanizmusok jobbá tétele volt a Megyei Fiataloknak Szóló Akciótervek számára.

A FIATALON JÁRVÁNY UTÁN kiterjeszti a párbeszédet az egész országra és hangsúlyt fektet arra, hogy hogyan tudjuk egymást segíteni és, hogy hogyan tudjuk áthidalni ezt a teljesen új kihívásokkal teli helyzetet. Együtt azonban képesek vagyunk túllépni ezen is.

Az alapvető kezdeményezés a következő megyéket foglalta magában: Botosán, Bodza, Ialomița, Vâlcea, Hunyad, Máramaros, Kovászna, Bukarest Municípiuma (és Ilfov megye).

Ki kezdeményezi és támogatja a projektet?

A FIATALON JÁRVÁNY UTÁN kezdeményezője a PONT Csoport, egy 2009-ben megalakult szervezet, mely a szociális innovációt tűzte ki céljául a részvétel, a vállalkozásfejlesztés és a kultúra eszközeivel, különös hangsúlyt fektetve a fiatalokra és a digitális átalakulásra.

Az Ifjúsági és Sportminisztérium már az ötlet megszületésekor támogatta a kezdeményezést, felismerve, hogy érdekelt partnerek és valós kedvezményezettek a projekt eredményeit tekintve.

Az ERASMUS+ az Európai Únió közösségi programja, ez finanszírozza a CIVIT-et a 3. Kulcstevékenység, Strukturált Dialógus által. A kezdeményezés a fiatalokkal való párbeszéded mozdítja elő, eszközként arra, hogy a fiatalok véleményei valós befolyással bírjanak a fiatalokat érintő politikai döntésekre Európa szerte, a döntéshozókkal való interakció révén.